تاریخ بروز رسانی : ۱۴۰۳/۰۹/۰۸

سرپرست ستفا جهاد دانشگاهی خراسان رضوی:  موانع تجاری سازی فناوری را کاهش خواهیم داد

سرپرست سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر کاهش موانع تجاری سازی فناوری، گفت: فقدان سرمایه گذاری کافی و ضعف در زیرساخت‌های حقوقی بزرگترین مانع در تجاری سازی فناوری در ایران است‌.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان(ستفا) جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مهندس احمد افروغی با اشاره به روز نوآور ، گفت: سازمان تجاری‌سازی تلاش خواهد کرد با تقویت جذب سرمایه‌گذاران خصوصی از طریق ارائه مشوق‌های مالیاتی و شفافیت در فرآیندها، همکاری با دولت برای اصلاح قوانین مربوط به مالکیت فکری و انتقال فناوری و توسعه مدل‌های تأمین مالی مانند سرمایه‌گذاری جمعی و صندوق‌های خطرپذیر، موانع تجاری سازی فناوری را در استان و کشور کاهش دهد.

وی با اشاره به نقش ستفا در تسهیل تعاملات در اکوسیستم نوآوری استان، گفت: با ایجاد پلتفرم‌های همکاری ارتباط مستقیم دانشگاه‌ها، صنایع و سرمایه‌گذاران را تقویت می کنیم.

وی ادامه داد: حضور فعال در رویدادهای شبکه سازی از قبیل برگزاری نشست‌ها، نمایشگاه‌ها، و رویدادهای تبادل فناوری برای معرفی فرصت‌ها و ایده‌ها از برنامه‌های سازمان تجاری‌سازی در تسهیل تعاملات اکوسیستم نوآوری است.

مهندس افروغی به نقش سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در تبدیل ایده‌های دانشگاهی به محصولات و خدمات تجاری، اشاره کرد و گفت: ستفا به‌عنوان یکی از بازیگران اصلی در حوزه تجاری‌سازی فناوری در استان نقش کلیدی را در انتقال دانش و فناوری از جهاد دانشگاهی و سایر دانشگاه‌ها به بازار ایفا می‌کند.

وی افزود: پشتیبانی از تحقیق و توسعه (R&D) کاربردی از طریق شناسایی صنایع کلیدی استان ، تشخیص نیازهای آنها و انتقال آن به ساختارهای تحقیقاتی و پژوهشی، ایجاد برنامه‌های شتاب‌دهی برای استارتاپ‌های دانشگاهی، مدیریت قراردادهای انتقال فناوری و پتنت‌ها میان دانشگاه‌ها و صنایع مدنظر ماست.

افروغی، تقویت توانمندی‌های تجاری پژوهشگران را از طریق برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی یکی دیگر از فعالیت‌هایی عنوان کرد که سازمان تجاری‌سازی در برنامه خود قرار داده است.

وی با اشاره به برنامه‌های عملیاتی برای تحقق چشم‌اندازهای مدنظر در ستفا، گفت: شناسایی نیازهای فناورانه صنایع منطقه‌ای و ملی، توسعه زیرساخت‌های فیزیکی و نرم‌افزاری مراکز نوآوری و راه‌اندازی برنامه‌های شتابدهی در کوتاه مدت نیز در دستور کار است که در کنار آن، برنامه‌های بلند مدت چون گسترش همکاری‌های بین‌المللی برای تجاری‌سازی فناوری‌های پیشرفته، تبدیل ستفا خراسان رضوی به یک پلتفرم ملی جهت اتصال دانشگاه‌ها، صنایع و سرمایه‌گذاران به یکدیگر، همچنین ایجاد شبکه‌های قوی از استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان با تمرکز بر بازارهای صادراتی مدنظر است.

سرپرست ستفا جهاددانشگاهی خراسان رضوی ضمن تاکید بر حل موانع تجاری سازی، گفت: تردیدی نیست که بسیاری از ایده‌ها به‌دلیل نبود سرمایه‌گذاران خطرپذیر و نظام قانونی حمایتی مناسب از تجاری‌سازی بازمی‌مانند.

وی تاکید کرد: با تقویت خدمات مشاوره در زمینه‌های بازاریابی، مدیریت پروژه و حقوق مالکیت فکری به تمام بازیگران اکوسیستم نوآوری در استان کمک خواهیم کرد.